top of page

Hogyan őrizzük meg keringésünk dinamikáját, hogy vigyázzunk ereink épségére?

Bízunk benne, hogy egész életünkben törekedtünk az egészséges, kiegyensúlyozott életvitelre.

Ebbe beletartozik az egészséges táplálkozás, a bő folyadékfogyasztás, a kiegyensúlyozott, boldog élet, pszichés egyensúly, a dohányzás, alkoholfogyasztás mellőzése és a rendszeres könnyű sportolás. Tudjuk, hogy ez sajnos nem így van, az élet másfajta körülményeket, élethelyzetet teremt, számunkra...

De mégis mit tehetünk?

Mindenképpen törekedni kell, a minél teljesebb kiegyensúlyozott életvitelre és ha valamilyen betegségünk van, rendszeres ellenőrzés, gondozás akár az alap-, vagy a szakellátásban fontos és a szükséges gyógyszerek szedése, orvosi tanácsok betartása.

Viszont sokat tehetünk még bizonyos gyógyszernek nem minősülő készítmények, gyógyteák, gyógyvizek, ivókúrák, gyógyfürdők igénybevételével.

Fontos, hogy pl. olyan gyógyteákat igyunk, ami jó irányban befolyásolhatják érfalaink rugalmasságát. Hatékony gyógynövények pl. az erdei málna és erdei szeder, galagonya.


A koleszterin szint csökkentésében szerepet játszhat, és bizonyítottan hatékony gyógynövény a tyúkhúr.


Kiváló zsíroldó tulajdonsága teszi alkalmassá a vérzsír bontására, ehhez elég kúraszerűen naponta egy csészével meginni étkezés előtt. Így az erek falában a plakkok képződését, ezzel az érelmeszesedés folyamatát lassíthatjuk, vagy akadályozhatjuk meg.A galagonya szintén szerepet kaphat az erek rugalmasságának megőrzésében. Összetett hatású, vérnyomáscsökkentő, serkenti a szívizom vérellátását, értágító hatású, tehát akár megelőzésként is érdemes fogyasztani.


Ingadozó vérnyomás esetén érdemes kipróbálni a fehér fagyöngy teát, heti 2-3 alkalommal 1 csészével. Ennek elkészítése megelőzés esetén mészmentes vízben 12 órás áztatás, majd leszűrve érdemes fogyasztani.


Fontos, hogy a gyógynövények, gyógyteák használatát beszélje meg kezelőorvosával!

Ajánljuk, hogy hallgassák Gyuri bácsi több éves tapasztalatait, kedves tanácsait!


Forrás: Györgytea


Örömmel vesszük témajavaslatát és hozzászólását!

15 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page